Бъдещият собственик трябва да е сигурен, че може да поеме отговорността и грижите за новия член

...
Бъдещият собственик трябва да е сигурен, че може да поеме отговорността и грижите за новия член
Коментари Харесай

Осиновяването на домашен любимец винаги след опознавателна среща

Бъдещият собственик трябва да е сигурен, че може да поеме отговорността и грижите за новия член на семейството
Ако се разноските по улиците и парковете, и имате отношение към животните, сигурно ще ви направи усещане, че хората, разхождащи кучета без някаква порода, са доста повече от притежателите на чистокръвни животни. През последните няколко години доста се усилиха искащите да осиновят безприютен любим и да му дадат късмет за по-добър живот. И не става въпрос единствено за кучета, а и за котки. Нещо повече, като че ли добротата и всеотдайността у доста хора се отключиха, тъй като вземат в домовете си и опашатковци с проблеми и вършат всичко допустимо мъничетата да оздравеят и да водят пълностоен живот. Без значение дали става въпрос за изчезнало краче, генетично заболяване, наложителна тежка интервенция и така нататък Полагат неимоверни грижи, като за свое дете. И тъкмо това е съответното и обикновено отношение и грижа към домашния любим, тъй като той става член на фамилията, с който наложително би трябвало да се съобразяваме, да обгрижваме и обсипваме с обич, която той връща безусловно и я дава до последния си мирис.

Да осиновиш куче или коте обаче, не е като да си купиш плюшена играчка от магазина

Това е живо създание, за което бъдещият собственик освен би трябвало да е изцяло квалифициран, само че и да е безусловно сигурен, че може да поеме отговорността да се грижи за любимеца си. Трябва да е наясно, че е допустимо да се случват бели, някои животни по-бързо се научават къде може и къде не може да се пишка и ака, при други обаче лишава повече време. Има беладжии, които може да наръфат или надерат мебели, да надъвчат обувки и така нататък С самообладание и положително образование обаче не е проблем да се основат мечтаните привички. За страдание, не са малко хората, които вземат в дома си животинка и след месец-два вземат решение, че не могат да се оправят. И нормално клетото създание се озовава на улицата.

Именно затова фондациите, приютите и другите организации, които се грижат за бездомни животинки, имат условия и правила за търсенето на дом и осиновяването на кучета и котки. “Кучетата и котките, които могат да се осиновят при нас, минават през лекуване във ветеринарната ни клиника, обезпаразитяват се, кастрират се и се имунизират, тогава към този момент могат да намерят своя нов дом и любящи стопани ”, описват от фондация “Четири лапи ”, с помощта на която стотици животинки всяка година получават късмет за заслужен живот. Но с цел да се стигне до мечтаното осиновяване, са нужни няколко съществени неща.

Всяко куче и коте има име и собствен профил, в който с изключение на фотоси постоянно е разказана и неговата история, която в множеството случаи е в действителност разтърсваща и човек мъчно може да устои на желанието да помогне и да даде дом. Все отново няма по какъв начин да прибере всички, стопира се на едно и тогава би трябвало да попълни специфична анкета. В нея има въпроси за предходен опит с домашни любимци или съществуването на такива сега, за специфики на населяваното жилище, размера на семейството - брой членове и какъв брой от тях са деца, както и за проектите за бъдещото развъждане на любимеца.

“След попълване на анкетата представител на нашия екип - нашият координатор осиновявания, се свързва с бъдещия осиновител по имейл или телефон за още детайлности и насрочваме опознавателна среща с животното ”, описват от фондация “Четири лапи ”. Разполагат с задоволително време да се разходят дружно и да поиграят, с цел да се види дали взаимно си харесват. Всяко животно, което може да бъде осиновено, получава всички нужни ваксини, микрочип и европейски паспорт, а новите му стопани не дължат никакви пари за това.

Едно от най-важните неща, които би трябвало да се знаят, е, че осиновяването не би трябвало да бъде преждевременно и импулсивно решение, тъй като задължението, който стопаните поемат за любимеца, е дълготраен. Освен всекидневните грижи, които би трябвало да поставят, те би трябвало да са сигурни, че разполагат и с време, което да отделят за игра и разходка с животинката, кучетата би трябвало да се извеждат на открито най-малко два пъти на ден. Бъдещият притежател би трябвало да бъде сигурен, че ще има на кого да остави любимеца си, когато пътува, в случай че няма опция да го взема със себе си, или ще може да си разрешава да заплаща за хотел за домашни животни, в който да го оставя, до момента в който отсъства.

Преди да бъде взет един опашатковец у дома, домът би трябвало да е пригоден за него

- налага се да има преградни мрежи на прозорците, изключително в случай че се взема котка, да няма рискови предмети, с които може да се нарани или да ги глътне, в случай че са по-дребни, да има купички за храна и вода, легло и така нататък Почти постоянно има тестов интервал, в който индивидът и животинката имат опция да живеят дружно, да се напаснат един към различен, да се види дали възможният притежател е сигурен, че в действителност ще може да поставя тези грижи и в бъдеще. И чак тогава се пристъпва към формалното осиновяване, с което към този момент имате нов член на фамилията. Имайте поради, че е нужно време за акомодацията, опознаването и възпитанието на домашния любим. За да свикне бързо с метода ви на живот и да ви слуша, е належащо да отделите повече внимание и време в началото, по този начин и вие и животинчето ще се чувствате удобно и с ясни правила, поучават от фондацията. За хора, които в никакъв случай не са имали животинка у дома, неналичието на опит постанова много въпроси и потребност от съвещания. Добре е постоянно да се търси съвет от ветеринар или от хората, които са намерили и са се грижили за кучето или котето, преди да бъде осиновено.

Често се случва хора да приберат в дома си животинка непосредствено от улицата. В тези случаи първото нещо, което би трябвало да се направи, е да се посети ветеринар, който да направи всички нужни проучвания, обезпаразитяване, ваксини и в случай че се постанова - лекуване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР